Adviseren en consulting skills: Ontwikkelen van een succesvolle en future proof adviesafdeling of consulting organisatie (boek)
13 september 2022 

Adviseren en consulting skills: Ontwikkelen van een succesvolle en future proof adviesafdeling of consulting organisatie (boek)

Interne adviesafdelingen (HR, Finance, Organisatieadvies etc.) en consulting bureaus moeten hun klanten steeds bewijzen dat zij relevant zijn en hen kunnen helpen met het duurzaam en toekomst klaar maken van hun organisatie, processen, systemen en mensen. Dat is best lastig omdat de adviesfunctie en het consultancy vak flink veranderen. Klanten worden veeleisender, organisaties complexer en digitalisering spelen een steeds grotere rol. Vitrum adviseur Eric Mooijman schreef een boek dat aan adviseurs, consultants en aan hun leidinggevenden en klanten duidelijk maakt hoe zij kunnen inspelen op die veranderingen: De complete consultant, Succesvol adviseren in de 21e digitale eeuw (2021). Met dit boek kunnen zij hun adviesproces beter inrichten en duurzaam relevant en onderscheidend voor hun klanten worden.

Adviesafdelingen en consulting bureaus vinden in dit boek modellen en aanpakken om hun organisatie in te richten volgens 21-e-eeuwse standaarden. Eric Mooijman leidt de lezer langs alle stappen van het consulting proces, van acquisitie tot oplevering en besteedt aandacht aan onder meer marketing en sales, aan projectinrichting en aan de inzet van nieuwe technologie, maar ook aan thema's als ethiek, zingeving en duurzaam handelen.

Bekijk het boek meer gedetailleerd en download het inkijkexemplaar van De complete consultant, Succesvol adviseren in de 21e digitale eeuw (2021).

Over de schrijver
Drs. Eric Mooijman MBA startte zijn loopbaan als manager van een instituut voor bedrijfsopleidingen en werkte daarna ruim 10 jaar bij KPMG Consulting als adviseur en partner bij de adviesgroep HR, Change Management en Ondernemingsbesturing. In 2000 startte hij Vitrum Consulting. Inmiddels is hij ruim 30 jaar als consultant en advies werkzaam.Zijn consulting diensten richten zich op organisatieontwikkeling, optimalisatie van complexe HR- en L&D-afdelingen en digitalisering van bedrijfsprocessen. Om bij te blijven bij de 21e-eeuwse technologisch ontwikkelingen, haalde hij in 2014 MBA Business & IT bij Nyenrode en in 2017 een Lean Six Sigma Black Belt certificering.
Reactie plaatsen