Learning & Development: Creëren van een onderscheidende en 21-eeuwse opleidingsafdeling (boek)
13 september 2022 

Learning & Development: Creëren van een onderscheidende en 21-eeuwse opleidingsafdeling (boek)

Opleidingsafdelingen staan voor de uitdaging om medewerkers duurzaam inzetbaar te maken in snel veranderende organisaties. Eric Mooijman schreef met enkele vakspecialisten het toonaangevende  Handboek leren en Ontwikkelen in Organisaties (6e dr. 2022). De zelfsturende medewerker en de leerprocessen staan in dit boek centraal, waarbij  het leren gericht is op het verwerven van 21ste-eeuwse competenties en mindsets voor de veranderende functies en voor duurzame inzet en een fifty year career.

Er is veel aandacht voor ontwikkelingen als duurzaam en inclusief HR en L&D, modern loopbaanmanagement, de impact van leercultuur op leerprocessen, leertechnologie, digitaal leren, mobile learning en micro learning, inkopen of uitbesteden van L&D en L&D-analytics en de reset van werken en leren door Covid in de vorm van hybride werken en leren. Dit handboek is voor veel organisaties de basis voor de inrichting en organisatie van hun L&D-afdeling of corporate academie.

Bekijk het boek meer gedetailleerd en download het inkijkexemplaar van Handboek leren en ontwikkelen in Organisaties (6e dr. 2022).

Over de schrijver
Drs. Eric Mooijman MBA startte zijn loopbaan als manager van een instituut voor bedrijfsopleidingen en werkte daarna ruim 10 jaar bij KPMG Consulting als adviseur en partner bij de adviesgroep HR, Change Management en Ondernemingsbesturing. In 2000 startte hij Vitrum Consulting. Inmiddels is hij ruim 30 jaar als consultant en advies werkzaam.Zijn consulting diensten richten zich op organisatieontwikkeling, optimalisatie van complexe HR- en L&D-afdelingen en digitalisering van bedrijfsprocessen. Om bij te blijven bij de 21e-eeuwse technologisch ontwikkelingen, haalde hij in 2014 MBA Business & IT bij Nyenrode en in 2017 een Lean Six Sigma Black Belt certificering.
Reactie plaatsen